Потребител: анонимен

БИЗНЕС ПОГЛЕД

Изпълнителният директор на Booking Holdings: туризмът ще се възстановява с „променлив“ успех

08.08.2020 18:04

Туристическата индустрия ще преживее "променливо" възстановяване от коронавирусната криза, докато не бъде разработена ваксина или ефикасно лечение, които да бъдат разпространени по целия свят, заяви Глен Фогел, изпълнителен директор на онлайн туристическия гигант. [... ]

Туристическите агенции след коронавирусната криза*

08.08.2020 12:21

Много туристически агенции използват ограниченията и забраните за пътуване, предизвикани от Covid-19, за да преосмислят бизнес моделите си, отношенията с доставчиците, маркетинговите стратегии и други. Тези от тях, които ще оцелеят след кризата, ще изглеждат по-различно, отколкото преди пандемията. [... ]

Германия дава зелена светлина за почивки в Турция

07.08.2020 13:56

Германците могат отново да прекарат ваканцията си в Турция, след като бе отменено общонационалното предупреждение за пътуване до основни крайбрежни ваканционни региони. [... ]

- a a a + |
 

TUI начерта план как ще оперира хотелския си бизнес след коронавируса

11.05.2020 16:11

Европейският номер 1 в туризма въведе 10-точков план с мерки и стандарти, свързани с Covid-19, за да отвори отново своите хотели.
TUI начерта план как ще оперира хотелския си бизнес след коронавируса

В допълнение към организацията, планирането на капацитет и хигиенните мерки, планът включва и интензивно обучение на местния персонал.

Новите стандарти ще бъдат въведени в собствените хотели на TUI, както и в съвместните им предприятия с партньори в хотелския бизнес.

Себастиан Ебел, член на Изпълнителния съвет на групата, заяви: „Проучванията на клиентите ясно показват, че безопасността и хигиената ще бъдат от първостепенно значение за летовниците след пандемията.

„С нашата интегрирана система за управление на здравето и безопасността за цялата група можем да гарантираме, че нашите хотели отговарят на високите очаквания на гостите и предлагаме най-добрата възможна защита срещу инфекции през тези необичайни времена. Полагаме основите за гъвкаво и безопасно завръщане към бизнес, за да можем да предложим на нашите клиенти уникални преживявания възможно най-скоро.“

Подробният план включва:

Хотелска организация

1) Онлайн регистрация: Летуващите могат да правят безплатни регистрации в много хотели, като се регистрират онлайн чрез уебсайта на хотела или чрез своя смартфон.

2) Правило за разстояние: В обществени зони, като например в ресторантите, коридорите или фитнес залите, всички служители са длъжни да спазват разстояние от 1,5 до два метра между тях и гостите. Например масите в ресторантите ще се почистват само когато гостите са ги освободили.

3) Персонално планиране: Персоналът ще работи заедно във фиксирани екипи, за да ограничи възможните вериги за заразяване.

Корекция на капацитета

4) Ресторант: За ограничаване на броя на гостите в ресторантите, капацитетът ще бъде значително намален. Масите ще бъдат поставени на минимално разстояние от 1,5 метра една от друга.

5) Удължаване на работното време: За да се осигури достатъчно място за всички гости, работното време на ресторантите и други хотелски съоръжения ще бъде удължено.

6) Развлечения и дейности: Само събития, спорт и забавления, включващи малък брой участници и без близък контакт, ще бъдат достъпни. Голф или тенис, например, могат да се провеждат, но футболни турнири - не. СПА офертата ще бъде адаптирана и грижите за децата ще бъдат организирани според новите стандарти в съответствие с изискванията за дестинация и за страните на произход на гостите.

Хигиена и дезинфекция

7) Разширяване на дезинфектанти: Броят на диспенсерите ще бъде значително увеличен, така че гостите и служителите да могат да почистват ръцете си във всички важни точки за контакт. Например всички места, където се предлагат храни и напитки, спортни съоръжения и в зоната на лобито.

8) Почистване на помещенията: Ще бъдат въведени нови методи за почистване, за да се осигури най-добрата възможна защита срещу потенциални вируси от типа на Covid-19. Всички стаи ще бъдат старателно почистени преди пристигането на гостите и при всяка смяна на гостите ще се прилагат същите протоколи за почистване. Особено внимание ще получат най-често използваните зони, като например бани и повечето използвани устройства и уреди като дистанционно управление за телевизори.

9) Ограничаване на самообслужването: Офертите за самообслужване като бюфети ще бъдат намалени до минимум. Където е възможно, храните и напитките ще бъдат сервирани на гостите от персонала, който носи защитни маски.

Обширна програма за обучение

10) Обучение от независими одитори: TUI ще обучава всички служители в собствените си хотели. Първите документи за обучение ще бъдат на разположение тази седмица.

Тези мерки ще бъдат в допълнение към законовите разпоредби на съответните дестинации.

За хотели-партньори, които не се експлоатират от TUI, Групата също така стартира цялостна програма за обучение и инспекция с консултации по хигиена и безопасност на Cristal International Standard.

Това включва учебни материали, уебинари, контролни списъци и информация за клиентите и ще бъдат незабавно предоставени на партньорите в съвместното предприятие и хотелските оператори.

„С този набор от мерки създаваме необходимата рамка, за да гарантираме, че можем да предложим на нашите гости приятни и безопасни преживявания по време на почивката им, веднага след като бъдат премахнати ограниченията за пътуване. TUI ще продължи да работи усилено, в тясно партньорство с туристически дестинации по света, към постепенното отваряне на глобалния туризъм", заключи Ебел.

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

БИЗНЕС ПОГЛЕД - АРХИВ

Изпълнителният директор на Booking Holdings: туризмът ще се възстановява с „променлив“ успех [08.08.2020] Туристическите агенции след коронавирусната криза* [08.08.2020] Германия дава зелена светлина за почивки в Турция [07.08.2020] Коронавирусът докара до фалит авиокомпания Virgin Atlantic [05.08.2020] Travelport пусна инструмент, проследяващ въведените от авиокомпаниите мерки за безопасност [04.08.2020] Как ще се променят туристическите резервации за лято 2021 г. [02.08.2020] 40% от страните по света са намалили ограниченията за пътуване [31.07.2020] IATA е разочарована от темпа, с който се възстановяват полетите [29.07.2020] BRAND NEW WORLD* [27.07.2020] Не затваряйте цели държави заради борбата срещу коронавируса, настоява WTTC [23.07.2020] „Луфтханза“ все още не успява да възстанови всички предплатени пари за анулираните полети [20.07.2020] Lufthansa създава дъщерна компания за туристически полети [19.07.2020] Германските туристически агенции имат минимални приходи през юни [10.07.2020] Ще има ли повече туристи в България през юли? [07.07.2020] TUI ще си партнира с Booking [05.07.2020] TUI разширява туристическа си програма за Средиземноморието след успешния тест на Балеарските острови [04.07.2020] Чуждестранните туристи не бързат да посетят Италия след откриването на границите [26.06.2020] Основна цел на к.к. "Албена" през 2020 г. е финансовото оцеляване [22.06.2020] Германия започва рекламна кампания за насърчаване на входящия туризъм [19.06.2020] Германските туроператори са готови да връщат клиентите си у дома при нужда [14.06.2020]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (164)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Среща на туристическия министър с представители на германските туроператори след предупреждението на Германия да не се пътува до три региона у нас

09.08.2020 14:35

Бизнесът настояда се направят промени в методологията за отчитане на случаите с COVID-19 и България да [... ]

Германия дава зелена светлина за почивки в Турция

07.08.2020 13:56

Германците могат отново да прекарат ваканцията си в Турция, след като бе отменено общонационалното [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Швейцария премахна всички ограничения за пристигащи от България

09.08.2020 -

От 8 август Швейцария вдига всички ограничения за пристигащи от България и още четири страни-членки[... ]

Португалия предлага на туристите застраховка, за да се чувстват по-сигурни

08.08.2020 -

В опит да привлече повече чуждестранни туристи, иберийската страна пусна Португалска туристическа[... ]

Над 360 хиляди туристи са почивали досега през това лято в област Бургас

08.08.2020 -

265 хил. българи и около 101 хил. чужденци са пренощували в местата за настаняване в област Бургас от началото[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

Мярката за субсидиране на чартърните полети е неприложима за лято 2020

06.08.2020 -

Това твърдят туроператори дни след като туристическият министър Марияна Николова обяви, че компаниите[... ] 1

В Болград издадоха туристически справочник на украински и английски език

05.06.2020 -

В навечерието на 200-годишния си юбилей като град, емблематичното селище се бори срещу коронавирус-ограничения[... ] 1

Седянка след време на вирус

23.03.2020 -

Досущ както в баварското село Оберамергау, където заради коронавируса тазгодишното традиционо народно[... ] 2