Потребител: анонимен

БИЗНЕС ПОГЛЕД

Изпълнителният директор на Booking Holdings: туризмът ще се възстановява с „променлив“ успех

08.08.2020 18:04

Туристическата индустрия ще преживее "променливо" възстановяване от коронавирусната криза, докато не бъде разработена ваксина или ефикасно лечение, които да бъдат разпространени по целия свят, заяви Глен Фогел, изпълнителен директор на онлайн туристическия гигант. [... ]

Туристическите агенции след коронавирусната криза*

08.08.2020 12:21

Много туристически агенции използват ограниченията и забраните за пътуване, предизвикани от Covid-19, за да преосмислят бизнес моделите си, отношенията с доставчиците, маркетинговите стратегии и други. Тези от тях, които ще оцелеят след кризата, ще изглеждат по-различно, отколкото преди пандемията. [... ]

Германия дава зелена светлина за почивки в Турция

07.08.2020 13:56

Германците могат отново да прекарат ваканцията си в Турция, след като бе отменено общонационалното предупреждение за пътуване до основни крайбрежни ваканционни региони. [... ]

- a a a + |
 

IATA: До 2023 г. въздушият пътнически транспорт няма да достигне нивата отпреди кризата

15.05.2020 15:02

Въздействието на коронавируса върху пътуванията със самолет ще се усеща още много години напред, според Александър де Юниак, генерален директор на Международната асоциация за въздушен транспорт /IATA/.

От Асоциацията на търговските авиокомпании заявиха, че търсенето на въздушни пътувания е спаднало повече от 90% в Европа и САЩ от началото на пандемията и предупредиха, че възстановяването ще се забави, ако блокирането на границите и ограниченията за пътуване се удължат.

IATA: До 2023 г. въздушият пътнически транспорт няма да достигне нивата отпреди кризата

„Молим правителствата да имат поетапен подход, за да рестартират индустрията и да разрешат отново полетите“, заяви Александър де Юниак, генерален директор на IATA, пред телевизия CNBC в четвъртък. Юниак се надява, че част от полетите ще се възобновят до лятото.

„Ние се стремим да отворим и засилим вътрешния пазар до края на второто тримесечие и да отворим регионалните или континенталните пазари - като Европа, Северна Америка или Азиатско-тихоокеанския басейн - до третото тримесечие, а междуконтиненталните полети - през есента“, каза той.

Външните граници на Европейския съюз остават затворени за граждани извън ЕС до средата на юни. Европейската комисия препоръча поетапен подход на своите държави-членки, които да отворят отново границите си със страни с ниски нива на коронавирусна инфекция.

Американската авиокомпания United Airlines изрази намерение да планира маршрути за Европа и Китай през юни, водещата близкоизточна авиокомпания Emirates Airlines от Дубай ще започне да лети по девет изходящи маршрута от 21 май, а европейският нискотарифен превозвач Ryanair очаква да възстанови 40% от полетите си до 1 юли. Нискобюджетният авиопревозвач Wizz Air ще рестартира маршрутите от лондонското летище Лутън от 16 юни, Lufthansa планира разширяване на услугите през юни, а IAG – компанията майка на „Бритиш еъруейз“ и „Иберия“, ще възобнови някои полети през юли.

IATA: До 2023 г. въздушият пътнически транспорт няма да достигне нивата отпреди кризата

Самолети на Луфтханза приземени на летището във Франкфурт

Но всички надежди за тласък на индустрията с някои възобновени пътувания ще бъдат провалени, ако правителствата въведат задължителни 14-дневни карантинни периоди за пътуващите при пристигането им, предупреди де Юниак.

„Ние се застъпваме пред правителствата да не прилагат карантинни мерки, които ще задържат хората за две седмици при кацането им на някое летище“, каза той.

„Смятаме, че това е безполезно, при условие че сме приложили здравния и санитарен контрол, който обсъждаме с правителствата. Възстановяването на полетите е абсолютно необходимо за туристическата индустрия, която е толкова важна за много страни в Европа."

Редица държави, сред които Австралия, Нова Зеландия, Китай, Испания и потенциално Великобритания, изискват международните пътници да се карантират за две седмици след пристигането им на летището с различна степен на изпълнение: в Австралия пристигащите се придружават до хотел, където трябва да останат за 14 дни, докато в други страни се очаква да се „карантинират“ у дома. Хонконг дава проследяващи гривни, които пристигащите на летището трябва да носят, за да гарантират, че не напускат зоната си на карантина. Подобни политики без съмнение ще възпират много хора да пътуват.

Юниак смята, че карантинните периоди просто не са необходими, стига авиокомпаниите и летищата да спазват строги санитарни и мониторингови практики.

„Възможно ли е самолетът да е пълен и без риск от заразяване? Отговорът ни е да, каза той, "при условие, че прилагаме контролни и санитарни процедури за пътниците непосредствено преди полета - като мерене на температурата, задължение за носене на маска, почистване на самолета и правилна дезинфекция, раздаването на пакетирана храна и ограничаване на багажа в кабината, за да се избегне разтоварването и струпването на пътници".

Ръководителят на IATA се позова на извършени проучвания на борда на самолетите, „които показват, че рискът от заразяване е минимален, дори когато нямате специално оборудване“.

Той добави, че въздушните филтри в самолетите осигуряват безопасна вентилация, че седенето зад облегалките на седалките, а не лице в лице с други пътници, намалява разпространението на вируса по въздушно-капков път и че задължителните маски допълнително ще намалят опасността от заразяване.

„Така че, ако имате специално оборудване, специални контроли, специално почистване, вие намалявате риска до нещо, което никога няма да бъде нула, но ще бъде незначително“, каза той.

Александър де Юниак подчерта, че безопасността на пътниците е на първо място и възобновяването на дейността в крайна сметка зависи от правителствените решения.

„Мисля, че пътниците очакват от нас да приложим безопасен процес на санитарен и здравен контрол на борда на самолетите. Ние работим с правителствата за постигането на тази цел“, добави той.

"Ще бъде възможно да летим безопасно поне в Европа и тогава всичко зависи от правителствените решения за премахване на ограниченията за пътуване и отварянето на границите."

 

Източник: cnbc.com

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

БИЗНЕС ПОГЛЕД - АРХИВ

Изпълнителният директор на Booking Holdings: туризмът ще се възстановява с „променлив“ успех [08.08.2020] Туристическите агенции след коронавирусната криза* [08.08.2020] Германия дава зелена светлина за почивки в Турция [07.08.2020] Коронавирусът докара до фалит авиокомпания Virgin Atlantic [05.08.2020] Travelport пусна инструмент, проследяващ въведените от авиокомпаниите мерки за безопасност [04.08.2020] Как ще се променят туристическите резервации за лято 2021 г. [02.08.2020] 40% от страните по света са намалили ограниченията за пътуване [31.07.2020] IATA е разочарована от темпа, с който се възстановяват полетите [29.07.2020] BRAND NEW WORLD* [27.07.2020] Не затваряйте цели държави заради борбата срещу коронавируса, настоява WTTC [23.07.2020] „Луфтханза“ все още не успява да възстанови всички предплатени пари за анулираните полети [20.07.2020] Lufthansa създава дъщерна компания за туристически полети [19.07.2020] Германските туристически агенции имат минимални приходи през юни [10.07.2020] Ще има ли повече туристи в България през юли? [07.07.2020] TUI ще си партнира с Booking [05.07.2020] TUI разширява туристическа си програма за Средиземноморието след успешния тест на Балеарските острови [04.07.2020] Чуждестранните туристи не бързат да посетят Италия след откриването на границите [26.06.2020] Основна цел на к.к. "Албена" през 2020 г. е финансовото оцеляване [22.06.2020] Германия започва рекламна кампания за насърчаване на входящия туризъм [19.06.2020] Германските туроператори са готови да връщат клиентите си у дома при нужда [14.06.2020]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (164)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Германия дава зелена светлина за почивки в Турция

07.08.2020 13:56

Германците могат отново да прекарат ваканцията си в Турция, след като бе отменено общонационалното [... ]

Туроператорите вече могат да кандидатстват за субсидия от 35 евро за всеки чартърен турист

30.07.2020 14:52

Всички необходими документи, както и насоки за подаване на заявления са качени на официалния сайт на [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Португалия предлага на туристите застраховка, за да се чувстват по-сигурни

08.08.2020 -

В опит да привлече повече чуждестранни туристи, иберийската страна пусна Португалска туристическа[... ]

Над 360 хиляди туристи са почивали досега през това лято в област Бургас

08.08.2020 -

265 хил. българи и около 101 хил. чужденци са пренощували в местата за настаняване в област Бургас от началото[... ]

Полагаме усилия да улесним достъпа на чуждестранни туристи

06.08.2020 -

Това заяви в Пловдив вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова след срещи с ръководството[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

Мярката за субсидиране на чартърните полети е неприложима за лято 2020

06.08.2020 -

Това твърдят туроператори дни след като туристическият министър Марияна Николова обяви, че компаниите[... ] 1

В Болград издадоха туристически справочник на украински и английски език

05.06.2020 -

В навечерието на 200-годишния си юбилей като град, емблематичното селище се бори срещу коронавирус-ограничения[... ] 1

Седянка след време на вирус

23.03.2020 -

Досущ както в баварското село Оберамергау, където заради коронавируса тазгодишното традиционо народно[... ] 2