Потребител: анонимен

БИЗНЕС ПОГЛЕД

Изпълнителният директор на Booking Holdings: туризмът ще се възстановява с „променлив“ успех

08.08.2020 18:04

Туристическата индустрия ще преживее "променливо" възстановяване от коронавирусната криза, докато не бъде разработена ваксина или ефикасно лечение, които да бъдат разпространени по целия свят, заяви Глен Фогел, изпълнителен директор на онлайн туристическия гигант. [... ]

Туристическите агенции след коронавирусната криза*

08.08.2020 12:21

Много туристически агенции използват ограниченията и забраните за пътуване, предизвикани от Covid-19, за да преосмислят бизнес моделите си, отношенията с доставчиците, маркетинговите стратегии и други. Тези от тях, които ще оцелеят след кризата, ще изглеждат по-различно, отколкото преди пандемията. [... ]

Германия дава зелена светлина за почивки в Турция

07.08.2020 13:56

Германците могат отново да прекарат ваканцията си в Турция, след като бе отменено общонационалното предупреждение за пътуване до основни крайбрежни ваканционни региони. [... ]

- a a a + |
 

Германските туроператори са готови да връщат клиентите си у дома при нужда

14.06.2020 20:20

Туроператорите в Германия обещават да организират полети до вкъщи за туристите, ако по време на почивката им бъде издадено ново предупреждение за пътуване до определена дестинация. По този начин те искат да убедят клиентите си, че могат отново да пътуват безопасно.

Германските туроператори са готови да връщат клиентите си у дома при нужда

Магалуф и други дестинации на Майорка очакват първите си чуждестранни гости

Гаранцията за връщане у дома с полет вече е неразделна част от пакетната почивка, но очевидно туроператорите виждат, че е необходимо да подчертаят силно това пред потребителите, които може да се притесняват от пътуване в чужбина това лято. Пазарните лидери пускат повече подробности за своите актуални програми за лято 2020 на фона на надеждата за бързи връщания, след като Германия официално отмени предупреждението си за пътуване за 31 европейски държави от утре, понеделник (15 юни).

 

DER Touristik се ангажира да върне полети

Почиващите с туристически пакети от DER Touristik ще бъдат върнати у дома от техния туроператор, ако има ново предупреждение за пътуване за тяхната дестинация, обеща Инго Бурмайстер, изпълнителен директор на DER Touristik Central Europe. "Който отиде на почивка с DER Touristik, той също ще бъде върнат обратно у дома от DER Touristik. Това също се отнася и за сегашната ситуация на коронавируса", заяви той.

Бурмайстер подчерта, че втората по големина туристическа група в Германия ще изпраща клиенти само до дестинации, където хотели и доставчици отговарят на всички необходими изисквания за здраве и безопасност. Групата също така е създала денонощна гореща линия за клиенти на теми за хигиена и здраве, свързани с Covid-19.

DER Touristik ще стартира лятната си програма 2020 на 15 юни с ваканции в Австрия, Хърватия, Дания, Италия, Бенелюкс, Полша и Португалия, а през втората половина на юни с почивки в Кипър, Испания, Черна гора, Гърция и България.

 

FTI обещава безплатни полети за връщане на туристите вкъщи

По подобен начин FTI се ангажира да репатрира клиенти от дестинации, засегнати от нови предупреждения за пътуване. Управляващият директор Ралф Шилер подчерта: „Ако има допълнителни предупреждения за пътуване, тогава ще върнем засегнатите клиенти у дома възможно най-бързо и разбира се безплатно. Това остава голямото предимство на почивките, организирани от туроператори, в случай на криза."

Базираната в Мюнхен група възобновява лятната си програма 2020 г. със силен акцент върху Гърция, включително полети до гръцки острови с авиокомпания „Кондор“ от 1 юли нататък, както и до Кипър.

 

Шефът на Alltours иска тестове за коронавирус за пътниците

Собственикът на Alltours Вили Верхувен предприема различен подход и призова всички пътници да си направят тест за Covid-19, преди да предприемат полет. Пред германския вестник Rheinische Post той заяви, че полетите са сравнително безопасни поради филтрирането на въздуха в пътническата кабина на самолета, но добави: "За още по-голяма безопасност бих приветствал, ако всички пътници са си направили тест за коронавирус преди полета си."

По отношение на рестарта на туроператора, Верхувен каза: „Очакваме това лято да достигнем 50% от нивото от миналата година. Канарите, Гърция, Майорка и Турция са много силно търсени. Хората пътуват до мястото, където е привлякло интереса им и могат да очакват да бъдат в безопасност."

Alltours, с 1,7 милиона обслужени клиенти през миналата година, ще възобнови лятната си програма 2020 от 15 юни с ваканция за клиенти, които самостоятелно шофират до сухопътни дестинации в Северна, Централна и Източна Европа, последвана от 1 юли с полетни пакети до плажни дестинации, включително Испания (Майорка, Канари ), Гърция, Хърватия, Италия, България и Португалия.

Върхувен поясни също така, че Alltours е достатъчно стабилна финансово, за да премине през кризата без държавна помощ. "Миналата година реализирахме печалба от 46 милиона евро. Тази година загубата ще бъде на подобно ниво. Така че можем да се справим сами", подчерта той.

 

TUI предлага бонус за резервация

От своя страна, лидерът на пазара TUI сега предлага бонус в размер на 250 евро за резервации на пакетни почивки в 200 хотела и ваканционни селища, много от които под собствени собствени марки на туристическата група. TUI Blue, Riu и други хотели с марка TUI в много южноевропейски дестинации ще отворят отново през втората половина на юни или началото на юли.

 

Германците тестват почивка на Майорка

Междувременно регионалното правителство на Балеарските острови одобри планове за пилотен проект за възобновяване на почивките в Майорка през следващата седмица и по този начин тестване на хигиенните и защитни мерки на летището в Палма, в хотелите и на други места. Максимум 10 900 немски летовници ще могат да летят до острова за почивка от поне пет дни без задължителна карантина (която се прилага в Испания до 21 юни). Ако летовниците се разболеят на острова, той или тя ще бъдат изолирани в карантина в отделни места за настаняване, специално запазени от регионалното правителство за тази цел.

В проекта участват три немски туроператори - TUI, DER Touristik и Schauinsland. TUI ще лети гости от Дюселдорф и Франкфурт на 15 юни, последвани от полети от Хановер и Щутгарт на 18 юни. Летовниците ще отседнат в избрани хотели в Плая де Палма, Алкудия и Кала д'Ор. Schauinsland ще излети с първата си група от почиващи на Майорка на 27 юни.

 

Предупреждението за пътуване в чужбина удължено до 31 август

Вчера германското правителство удължи предупреждението си за пътувания за страни извън ЕС до 31 август. Това обхваща повече от 160 страни, включително основни плажни дестинации като Турция и Египет.

Въпреки това могат да се правят изключения за отделни държави с по-ранни дати, ако местните условия позволяват. Но ръководителите на индустрията разкритикуваха мярката като несправедлив ход срещу безброй дестинации с нисък процент на зараза и доказани стандарти за безопасност.

 

Източник: fvw

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

БИЗНЕС ПОГЛЕД - АРХИВ

Изпълнителният директор на Booking Holdings: туризмът ще се възстановява с „променлив“ успех [08.08.2020] Туристическите агенции след коронавирусната криза* [08.08.2020] Германия дава зелена светлина за почивки в Турция [07.08.2020] Коронавирусът докара до фалит авиокомпания Virgin Atlantic [05.08.2020] Travelport пусна инструмент, проследяващ въведените от авиокомпаниите мерки за безопасност [04.08.2020] Как ще се променят туристическите резервации за лято 2021 г. [02.08.2020] 40% от страните по света са намалили ограниченията за пътуване [31.07.2020] IATA е разочарована от темпа, с който се възстановяват полетите [29.07.2020] BRAND NEW WORLD* [27.07.2020] Не затваряйте цели държави заради борбата срещу коронавируса, настоява WTTC [23.07.2020] „Луфтханза“ все още не успява да възстанови всички предплатени пари за анулираните полети [20.07.2020] Lufthansa създава дъщерна компания за туристически полети [19.07.2020] Германските туристически агенции имат минимални приходи през юни [10.07.2020] Ще има ли повече туристи в България през юли? [07.07.2020] TUI ще си партнира с Booking [05.07.2020] TUI разширява туристическа си програма за Средиземноморието след успешния тест на Балеарските острови [04.07.2020] Чуждестранните туристи не бързат да посетят Италия след откриването на границите [26.06.2020] Основна цел на к.к. "Албена" през 2020 г. е финансовото оцеляване [22.06.2020] Германия започва рекламна кампания за насърчаване на входящия туризъм [19.06.2020] Популярни дестинации приемат печата за безопасен туризъм, предложен от WTTC [09.06.2020]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (164)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Германия дава зелена светлина за почивки в Турция

07.08.2020 13:56

Германците могат отново да прекарат ваканцията си в Турция, след като бе отменено общонационалното [... ]

Туроператорите вече могат да кандидатстват за субсидия от 35 евро за всеки чартърен турист

30.07.2020 14:52

Всички необходими документи, както и насоки за подаване на заявления са качени на официалния сайт на [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Португалия предлага на туристите застраховка, за да се чувстват по-сигурни

08.08.2020 -

В опит да привлече повече чуждестранни туристи, иберийската страна пусна Португалска туристическа[... ]

Над 360 хиляди туристи са почивали досега през това лято в област Бургас

08.08.2020 -

265 хил. българи и около 101 хил. чужденци са пренощували в местата за настаняване в област Бургас от началото[... ]

Полагаме усилия да улесним достъпа на чуждестранни туристи

06.08.2020 -

Това заяви в Пловдив вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова след срещи с ръководството[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

Мярката за субсидиране на чартърните полети е неприложима за лято 2020

06.08.2020 -

Това твърдят туроператори дни след като туристическият министър Марияна Николова обяви, че компаниите[... ] 1

В Болград издадоха туристически справочник на украински и английски език

05.06.2020 -

В навечерието на 200-годишния си юбилей като град, емблематичното селище се бори срещу коронавирус-ограничения[... ] 1

Седянка след време на вирус

23.03.2020 -

Досущ както в баварското село Оберамергау, където заради коронавируса тазгодишното традиционо народно[... ] 2