Потребител: анонимен

БИЗНЕС ПОГЛЕД

Boeing прогнозира търсене на нови самолети за 1,5 трлн. долара в Китай

28.09.2021 11:34

Според американския самолетостроителен концерн, китайските авиокомпании ще имат нужда от 8700 нови самолета до 2040 г., за да задоволят нарастващото търсене на пътнически полети. [... ]

БХРА е категорично против да се защитават интересите само на големите играчи в туристическия сектор

25.09.2021 10:42

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) се разграничава категорично от изказването на изпълнителния директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова, че са необходими мерки основно за подкрепа на големите инвеститори в сектора. [... ]

Expedia Group обединява своите програми за лоялност

22.09.2021 10:29

Онлайн туристическият гигант съобщи, че пътуванията, резервирани в Expedia, Hotels.com, Orbitz, Travelocity и Vrbo, ще се съберат в една единствена платформа. [... ]

- a a a + |
 

Цената вече не е основният фактор при вземането на решения за туристическо пътуване

30.07.2021 11:39

Това показва резултатите от проучване, публикувано от Expedia Group. Здравната и финансовата сигурност се очертават като основни съображения за потребителите, показва още проучването, фокусирано върху пандемията.

Цената вече не е основният фактор при вземането на решения за туристическо пътуване

Ново проучване на Expedia Group разкрива променящи се възгледи за туристическите пътувания, включително положителни нагласи относно ваксинационните паспорти, нарастващите бюджети и продължаващото търсене на безопасност и финансова защита.

Проучването Traveler Value Index изследва нагласите на 8000 респонденти в осем държави, за да установи техните ценности и очаквания, тъй като пандемията става все по-контролирана в много части на света.

„С увеличаването на ваксинацията и отварянето на границите по света хората са готови и нетърпеливи да пътуват. Въпреки това месеците на несигурност тежат върху техните решения за пътуване и променят конвенционалното схващане, че цената е основният двигател на туристическите резервации“, каза Ариан Горин от Expedia Group. "Проучването показва, че хората искат да резервират с надеждни туристически доставчици, които ще предоставят своя опит, ще ги пазят и ще защитят финансовите им вложения."

Подобрена перспектива за 2021 г. и след това

Въпреки изминалия период на несигурност, Traveler Value Index показва, че хората са склонни да отделят повече пари за туристически пътувания. Повече от една трета (34%) от туристите вече имат по-големи бюджети за своята ваканция в сравнение с 2020 г. Всъщност почти всеки пети респондент по света (18%) очаква туизмът да бъде дейността, за която те харчат повече през 2021 г., наред с ремонт на дома (18%) и забавление (12%), покупка или грижа за кола (11%) или здравеопазване (11%). Освен това повече от една трета (36%) казват, че биха разменили увеличение на заплатите за повече почивни дни.

Туристите вече мислят различно за честотата и продължителността на пътуванията. Мнозина (60%) избират краткосрочни вътрешни туристически пътувания, но почти половината (41%) искат по-чести и по-кратки пътувания. Перспективите за международни пътувания също се подобряват, като повече от една четвърт (27%) от туристите обмислят пътуване до друга държава през следващата година. Всъщност близо три четвърти (71%) от анкетираните се чувстват удобно да покажат ваксинационен паспорт за международни пътувания.

Проучването също така показва повишено желание за нови и различни преживявания в носталгичните дестинации, като три четвърти (75%) от пътуващите вероятно ще изберат туристическа дестинация, където никога не са били. Освен това, повече от половината (52%) вероятно ще използват нов вид транспорт, а близо една четвърт (22%) търсят опит, който се случва веднъж в живота, при следващото си пътуване.

Решенията отразяват личните ценности

Traveler Value Index разкрива, че туристите продължават да вземат решения, основани на стойността, които отразяват техните лични мнения, когато правят резервирация. Те искат да подкрепят устойчиви практики, като почти трима от всеки пет запитани (59%) са готови да плащат по-висока цена, за да направят пътуването си по-устойчиво.

Също така, повечето (65%) са склонни да резервират при туристически доставчици, които имат приобщаващи политики. Това включва обекти за настаняване, които са собственост на жени и / или цветнокожи хора, които приветстват общността LGBTQIA +, и тези, които подкрепят хората с увреждания.

Финансовата сигурност и безопасността са основни приоритети

Traveler Value Index класира факторите, които оформят решенията за резервации при туристически пътувания, включително:

Възможност да получите пълно възстановяване, ако плановете ви се променят; ниските и нетипични цени се дължат на ниското търсене по време на пандемията; безконтактни преживявания като безкартно влизане в хотели или ваканционни апартаменти, онлайн регистрация или цифрови бордови карти; екологично чисти политики, като намалена употреба на пластмаси и ориентирането към храни и продукти от местни източници; подобрени процедури за почистване и дезинфекция; гъвкави политики за промяна на резервациите; първокласно надграждане и предимства.

Финансовата сигурност и безопасността се нареждат сред основните приоритети за туристите във всички преживявания. Има промяна от общоприетата мъдрост, че цената стимулира поведението на потребителите. Резултатите подчертават необходимостта туристическите доставчици да съобщават ясно политиките за анулиране и мерките за почистване, за да намалят несигурността у туристите и да изградят доверие.

Traveler Value Index също показва разлики в предпочитанията по възрастови групи, което показва, че по-младите групи са по-малко фокусирани върху цените и отстъпките. Те включват:

Пътуващите под 40 години в САЩ и Япония определят подобрената чистота като най-важния фактор при резервациите на хотели, като същевременно виждат по-голяма стойност в безконтактните преживявания и премиум предимствата. Решенията за пътуване с авиокомпании също се ръководят от финансовата сигурност, като повече от една четвърт от респондентите (26%) оценяват по-високо възможността за пълно възстановяване на платените от тях суми. Въпреки това, хората от поколението на Милениума и поколението Z или пътуващите под 40 години виждат по-голяма стойност в безконтактните преживявания, първокласните ползи и екологичните политики в сравнение с предишните поколения. Северноамериканците от поколението на Милениума или родените между 1981 и 1996 г. ценят гъвкавостта при вземането на решения за наемане на автомобили и класират способността да правят промени на второ място. Тенденцията те да ценят гъвкавостта е очевидна и при пътуването със самолет, което показва, че способността да се променят плановете без наказателни такси струва колкото една по-ниска цена. Пътниците на круизи са единствените респонденти в много страни, които класират ниските цени като най-важното предимство. Туристите от Северна Америка от поколението Z или родените след 1997 г. поставят на второ място в списъка на ценностите си екологично чистите политики, показвайки че за по-младите възрастови групи е важно какво въздействието върху околната среда окзват решенията им за пътуване в допълнение към цената.

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

БИЗНЕС ПОГЛЕД - АРХИВ

Boeing прогнозира търсене на нови самолети за 1,5 трлн. долара в Китай [28.09.2021] БХРА е категорично против да се защитават интересите само на големите играчи в туристическия сектор [25.09.2021] Expedia Group обединява своите програми за лоялност [22.09.2021] B2B туристическите компании изостават в устойчивостта [20.09.2021] Бизнес авиацията забрави за кризата това лято [19.09.2021] Круизните компании са изправени пред търсене на приливи и отливи и други предизвикателства [19.09.2021] IATA предупреждава, че възстановяването на авиокомпаниите е изправено пред рискове [17.09.2021] Трите най-големи британски туроператори са оптимисти за бъдещето си [17.09.2021] TUI обяви списък с дестинациите, за които отменя резервации [14.09.2021] Инвестиционна компания на Бил Гейтс поема контрола над хотелската верига Four Seasons в сделка за 2,21 млрд. долара [12.09.2021] EasyJet обяви увеличение на капитала си с 1,4 милиарда евро [12.09.2021] Полетите до европейски дестинации са с 40% по-малко в сравнение с лятото на 2019 г. [06.09.2021] 53% е ръстът на туристите през август по Южното Черноморие [03.09.2021] Шефът на Holidaycheck призовава за промени в предупрежденията за пътуване [26.08.2021] Китайският собственик на Thomas Cook и Club Med удвои загубите си за полугодието [22.08.2021] Германците все по-често резервират „в последната минута“ [19.08.2021] Anex Tour планира скоро да рестартира „Некерман“ [18.08.2021] Tui: „Вече не сме на загуба“ [16.08.2021] Лондон ще се лиши от 6,6 милиарда паунда приходи от чуждестранни туристи [15.08.2021] Европа става стратегически партньор на изложнието ITB Китай 2021 г. [14.08.2021]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (164)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

TUI обяви списък с дестинациите, за които отменя резервации

14.09.2021 17:12

Туроператорът публикува подробности за последните анулации в отговор на продължаващата несигурност [... ]

70% ръст на туристите у нас през летния сезон

14.09.2021 15:59

От май до края на август 3,7 милиона туристи са почивали в страната, от които 1,4 милиона чужденци. [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Европейската комисия отпусна 95 млн. евро за безплатни бързи тестове

28.09.2021 -

Комисията е разпределила тези безвъзмездни средства към 20 държави-членки за закупуване на диагностични[... ]

Мавриций рекламира отварянето си за чуждестранни туристи с кампания в социалните медии

28.09.2021 -

Мавриций стартира нова глобална кампания за социални медии, която промотира луксозни почивки. Тя е[... ]

Летището на Ла Палма спря работа заради изригналия вулкан

26.09.2021 -

Испанските власти затвориха в събота летището на остров Ла Палма от Канарския архипелаг заради облаците[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

DER Touristik съкращава 253 работни места и оптимизира управлението

09.01.2021 -

След драматичното въздействие на пандемията Covid-19 върху бизнеса през 2020 г., Инго Бурместер, ръководител[... ] 8

„Буря в Егейско море: под това название започна акция срещу нелоялни практики в туристическите обекти в Гърция.

04.07.2019 -

Екипи на гръцкото финансово министерство проверяват туристическите обекти на гръцките острови. Цивилни[... ] 1

На поклоннически туризъм по Гергьовден

08.05.2014 -

През Златоград до българския манастир „Св. Георги Зограф“ в Атон, преди в него да са пристигнали големците[... ] 1