Потребител: анонимен

България

Патриотичен позитив за българския курорт Кранево

01.09.2023 14:28

Ако има спад в бизнеса, компенсаторните механизми са: пазарен реализъм, предразполагащо обслужване и гарантирано спокойствие и сигурност на туриста. [... ]

Поморие - солта на семейния туризъм

12.08.2022 14:15

Дали все пак: "У дома е най-добре"? [... ]

На вътрешен туризъм по ковидно време

29.11.2021 17:19

Как еднодневна екскурзия с автобус или с личен автомобил ще ни отведе и до прочутия пазар в Димитровград, и до манастира "Св. Атанасий" близо до Чирпан. [... ]

- a a a + |
 

Апартаменти под наем предлагат уют в сърцето на София

12.12.2021 16:58

R & R Apartments предлага краткосрочно и дългосрочно настаняване на гости на столицата в луксозни апартаменти в сграда, намираща се в историческия център на града.

Апартаменти под наем предлагат уют в сърцето на София

Построена през 1980 г. като многофамилна жилищна сграда, тя е напълно реновирана през 2020 – 2021 г. като са използвани най-съвременни технологични решения и висококачествени материали от немски фирми. Разполага с девет самостоятелни апартамента, изпълнени по уникален дизайнерски проект, a на разположение на гостите са фитнес и спа зона, както и рецепция.

При реновирането на сградата основен акцент е бил поставен върху максималното й шумоизолиране, както от постоянния градски звуков фон, така и от съседните апартаменти. Това осигурява максимален комфорт на обитателите.

Така днес в сърцето на София посетителите – туристи или бизнес пътници, които търсят краткосрочно или по-дългосрочно настаняване, имат на разположение модерен комплекс, съчетал в себе си аристократизъм, комфорт и лукс.

Апартаменти под наем предлагат уют в сърцето на София

 

Ето какво казаха за Инфотуризъм Радостин Николов и Ели Николова, които са собственици и управители на R & R Apartments

Как оценявате луксозния сегмент на пазара за настаняване на гости в София и перспективите за развитието му в условия на пандемия и свързаните с нея ограничения?

Понятието лукс означава повече площ. Настоящата пандемия засегна целия пазар. Търсене на луксозни апартаменти за настаняване като вид услуга има и от вътрешния, и от международния пазар, най-вече от европейския (но не само). Всякакви ограничения, които се налагат в различните държави, правят пътуванията непредсказуеми. Човек може да тръгне при едни условия и да пристигне при други. Това се отразява на целия туризъм.

Който има възможност да пътува в тези времена, е логично да се насочи към по-голяма индивидуалност, т.е. да избере луксозен хотел. Просторните пространства и индивидуализираната услуга, които предлага един хотел от луксозния сегмент, го отличават от хотелите от по-ниска категория, при които контактът с други хора е неизбежен в мястото за настаняване.

Кое е най-голямото предимство на R & R Apartments в сравнение с конкурентните оферти на петзвездните хотели и платформите за настаняване като Airbnb?

Трудно можем да се сравняваме с петзвездни хотели. Те предлагат голям спектър съпътстващи услуги. Ние предлагаме самостоятелни апартаменти. В това отношение смятаме, че с R&R Apartments можем да бъдем напълно конкурентоспособни в този сегмент на предлагане. Със сигурност ни отличава качеството на изпълнение на самата сграда, висококачествените материали, които са вложени, и усещането за хармония, което човек изпитва в нашите апартаменти. Те създават чувство на уют. Човек силно се доближава до онова, което нарича свой дом. Хубаво е клиентите да знаят, че могат да разчитат на нас за решаването на всеки възникнал проблем. Ние сме насреща, за да дадем решение, съвет, препоръка, да съдействаме по всякакъв начин, така че да направим престоя на нашите гости по-приятен. Не трябва да забравяме, че мястото ни е в най-хубавия център на града! На пешеходно разстояние сме от държавните институции и местата за развлечение, което не е за подценяване. Близо сме до Софийския университет, до катедралата „Александър Невски“ и до театрите.

Какъв е профилът на клиентите, които избират настаняване в луксозни апартаменти извън хотелите?

Разсъжденията ни за нашия клиент са от преди пандемията, тъй като подготовката на сградата за апартаментен хотел отне няколко години работа. Групата, в която се целехме, е на мениджъри и външни фирми, които биват ротирани от фирмите-майки. Навсякъде по света, където те имат филиали, това са хора, които обичайно работят от понеделник до петък. В събота и неделя разглеждат страната, в която са по работа. Тези хора не искат да се обременяват с битовизъм, защото нямат време. Те имат сравнително високи очаквания към качеството на мястото, където ще живеят за съответния период от време, и тъй като най-вероятно се занимават интензивно с умствен труд, се нуждаят от физическо раздвижване Това е причината да обособим зона за отдих в сградата. Разполагаме с фитнес, сравнително малък, но достатъчно добре оборудван. Предлагаме някои уелнес услуги и масаж. Идеята е да съберем всичко, от което този човек би имал нужда, на едно място и да му спестим ходенето на различни адреси, така че да му остане повече време за почивка. Затова и апартаментите, които предлагаме, са изключително добре шумоизолирани. Не се налага наш клиент от един апартамент да се съобразява с дневния или нощния ритъм на живота на обитател в друг апартамент в същата сграда. Нито да е изложен на външния паразитен градски шум. Ние му предлагаме отлична възможност да се изолира и почине от външния свят, настанявайки се в апартаментите, които предлагаме.

Законодателната уредба в сферата на туризма пречи ли с нещо на настаняването в луксозни комплекси от типа на R & R Apartments? Например удовлетворява ли ви сегашната система за категоризация, използвана от Министерството на туризма?

На колкото различни хотелиери зададете този въпрос, толкова различни отговори ще получите. Ние попадаме в категорията апартаменти за настаняване на гости, което е еквивалент на къщите за гости в провинцията. Не сме имали спънки и получихме пълно съдействие от администрацията. Придвижиха дкументацията, събраха такси. Служителите в администрацията бяха много любезни. Не сме срещали никакви спънки. Получихме лиценз от Министерство на туризма. Изисква се регистрация на гостите, но не виждаме в това проблем, който да ни затрудни. От нашата лична камбанария не можем да кажем, че препоръчваме нещо конкретно, по причина, че ние не се сблъскахме с никаква трудност по отношение на узаконяването на място за настаняване на гости. Сроковете бяха приемливи - приключихме за две седмици.

Какво все още липсва на София, за да привлича по-платежоспособни посетители, които са потенциалните клиенти на вашето предлагане?

Много неща в София могат да се подобрят със сигурност. Твърдим, че София, каквато я помним от недалечното минало, от зората на демокрацията през 89/90г., беше сравнително сива (в преносен смисъл) и неуютна. Промяната е очевидна! Какво можем да препоръчаме? Градът е хубав. Той с право се нарича европейска столица. Зелен е, сравнително спокоен е, има своя чар - особено някои части от централната градска зона. Минуси много, но минуси има навсякъде по света, когато разглеждаме градове от световни туристически дестинации. Какво можем да се направи? Достатъчно е да спре да се руши градската среда и да се замърсява!

От адреса, на който се намира R&R Apartments, до летището е толкова лесно, бързо и евтино да се придвижи човек, колкото рядко се среща в столичните дестинации по света. Хората започват по друг начин да измерват времето си след пандемията! Факт е, че софийското летище практически се намира в града. Транспортът е важен. София-град има сериозна транспортна схема. Може би е остатък от предишни периоди, когато придвижването се е свеждало до обществения транспорт. Трети  и четвърти лъч на метрото покриват диагонално града. Центърът на София е с няколко съвсем различни зони. Една от зоните е Женския пазар. Там е различно усещането. Съвсем друга зона е тази около „Витошка" - пешеходната улица на София, с много и разнообразни заведения. Тя е чудесна! Предпочитана е от чужденците, но е изключително шумна. Напълно различна зона е центърът, където сме ние. Това е карето на Докторската градина. Зоната е богата с множество запазени в архитектурно отношение сгради, безспорно красиви. Зона с не малко зелени площи, градски паркове, които се пълнят ежедневно, дори и през зимата. И туристи идват в тези малки паркове. Докторската градина и парк „Заимов“ са емблематични места. Тук също има множество заведения, но те не генерират този пешеходен трафик като на „Витошка“. Това са подбрани заведения, покриващи целия спектър на вкусове, не само европейски. Буквално за всеки вкус има заведение. Разбира се, трябва да се отбележи и близостта на голямото каре закрити и открити, наскоро ремонтирани и реновирани, тенис кортове. Това е сериозна възможност за спорт на нашите гости, настанени в градския център. Тук е мястото да споменем, че R&R Apartments има ексклузивна, отлично поддържана градина.

По време на ковид пандемията има голям интерес към парковете. Това е естествено свързана локация с луксозните апартаменти и градския ритъм, който сега се налага при новите обстоятелства. Появяват се нови изисквания, критерии и очаквания. За следващата година уелнес туризмът излиза на мода. Това съобщи и „Евронюз“, като специално изброи всички наши водещи курорти с минерална вода като Хисаря и Велинград. Много от тези туристи, които отиват към спа курортите, ще отделят ден-два да опознаят София. Разчитаме да бъдем успешни при посрещане на гостите в R&R Apartments.

 

Надяваме се да сме дали по-интересен поглед на поставените въпроси, защото е лесно човек да подходи с негативизъм, но това не е вярната посока! Добре е човек да гледа малко по-оптимистично и така да стигне следващо стъпало.

Пожелаваме на всички колеги да бъдат здрави и да посрещнат Коледните и Новогодишните празници оптимистично!

 

Интервюто взе Нина Трънкова

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

България - АРХИВ

Патриотичен позитив за българския курорт Кранево [01.09.2023] Поморие - солта на семейния туризъм [12.08.2022] На вътрешен туризъм по ковидно време [29.11.2021] 1 Събитиен туризъм носи оживление в Североизточна България [28.06.2021] Познавателни маршрути по Гергьовден или за мярката в историческо-познавателния туризъм [07.05.2021] По българските маршрути на устойчивия културен туризъм [16.10.2017] 2 Из Средногорието по Лазаров ден и Цветница [09.04.2017] 11 След първият сняг в Родопите [10.12.2016] Петвековна сграда в Ямбол приютява интерактивен музей [18.08.2016] 2 Майските празници - идеи за разходка [25.04.2016] В Кюстендил – града на Майстора [06.02.2016] Стара Загора: античните мозайки са буквално под краката ви [09.11.2015] 3 Между Бед Рок и Великденския остров: едно пътуване до "Арт център Илинденци" [07.10.2015] Котел - Градът на „Джагал Войвода” и „Баба Войновица” [25.08.2015] 3 Ян Бибиян на делтапланер [18.08.2015] Хасково – град с древна история и модерен дух! [06.07.2015] Докато чакаме обещаните туристи от Индия [26.06.2015] За втори път Празник на чевермето в Златоград [05.05.2015] Туристи търсят тайни знаци в Земенския манастир [16.03.2015] Открийте Каварна и региона [17.11.2014]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (21)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Турция, Гърция и Кипър са най-пострадалите от обявената от FTI несъстоятелност

10.06.2024 20:25

Фалитът на германската компания FTI Touristik нанесе сериозен удар върху турската индустрия, която се смяташе [... ]

HOTREC: Актуализираните правила за пакетни пътувания застрашават конкурентоспособността на хотелите

28.05.2024 09:15

Международната асоциацията на хотели, ресторанти, барове и кафенета /HOTREC/ заяви, че приветства усилията [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

България ще привлича норвежки туристи със здравен и белнеоложки туризъм

15.06.2024 -

„България има изключително съотношение цена-качество за своите продукти, което несъмнено е нашето[... ]

Кои европейски страни са спечелили най-много от туризъм през 2023 г.?

15.06.2024 -

Световната организация по туризъм на ООН проследи кои страни харчат най-много за туризъм, печелят най-много[... ]

Marriott навлиза в България с два хотела в Слънчев бряг и Банско

15.06.2024 -

Хотелите са под бранда Four Points by Sheraton и са част от групата на Balkan Holidays, свързана със собственика на банка[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

На сладко от "зелена мъжка смокиня" в Къща-музей "Хр. Г. Данов" в Старинен Пловдив

11.04.2024 -

В първата десетдневка на април покрай пик на пролетното слънце Градът под тепетата посреща обичайната[... ] 1

За първи път пътеводител на фламандски език за Черноморското крайбрежие на България

08.03.2024 -

Издателство „Фрийстайл пъблишинг“ публикува пътеводителя "Българското Черноморие: от Дуранкулак[... ] 2

Над 190 000 туристи са посетили Банско през тази зима

17.04.2024 -

Данните сочат, че реализираните нощувки през зимния сезон са над 656 000. Сравнение с предходния зимен[... ] 1