Потребител: анонимен

БИЗНЕС ПОГЛЕД

"УизЕър" очаква по-високи приходи и печалба тази година

24.05.2024 08:57

Европейската нискотарифна авиокомпания, която е базирана в Унгария, очаква по-висока годишна печалба на фона на силното лято и силното търсене на пътувания, след като достигна годишна нетна печалба след три години. [... ]

Курортът "Св. св. Константин и Елена" започва да привлича гости от Близкия Изток и Китай

22.05.2024 11:37

Това каза за БТА търговският директор на едноименното дружество Любомир Стамболийски. По традиция курортът ще разчита най-много на българските гости. Той е предпочитан и от румънци, германци, поляци и чехи. [... ]

Все повече готвачи от Турция работят в черноморските ни хотели през лятото

21.05.2024 12:48

Това каза пред БТА Елена Иванова, заместник-председател на Управителния съвет на "Съюз на собствениците - Слънчев бряг". [... ]

- a a a + |
 

Тейлър Суифт ли е най-важният човек в туризма?

16.04.2024 09:49

Този въпрос се поставя все по-често след съобщението, градовете в САЩ, имали късмета да са домакини на туртего Eras Tour на попзвездата, са отбелязали ръст от над 7% на месечните приходи от хотелски стаи.

Тейлър Суифт ли е най-важният човек в туризма?
Специалистите по туристически маркетинг знаят, че популярни културни събития като турнето на певицата Eras Tour, финалът за купата по американски футбол Super Bowl, тенис турнирът Уимбълдън и състезанията по автомобилизъм във Формула 1 могат значително да увеличат приходите – но как могат да гарантират, че максимизират потенциала на тези събития за увеличаване на видимостта и улавяне на търсенето?

На тези въпроси отговаря Дженифър Андре, вицепрезидент по бизнес развитие в Expedia Group Media Solutions, която обяснява как специалистите по туристически маркетинг могат да се възползват от най-новите тенденции в събиитйния туризъм.

Тейлър Суифт ли е най-важният човек в туризма?
„Съчетаването на пътуване със събития се завърна след пандемията“, каза Андре. „Едно от скорошните ни проучвания ни казва, че 70% от клиентите са по-склонни да пътуват на концерт извън собствения си град, като 40% казват, че биха пътували на концерт като повод да посетят дадено място. Разбира се, ако туристите отиват на събитие, те вероятно ще имат нужда от начин да стигнат до там и място, където да отседнат – това е мястото, където нашите партньорски рекламни решения идват на помощ.“

Използване на TravelAds и обяви за спонсорирани полети

Рекламите за пътувания и спонсорираните полети на Expedia Group са стратегически проектирани за маркетинг на ефективността, привличайки вниманието на пътниците точно когато решат да резервират, а не просто за разпознаване на марката. TravelAds предлагат целеви рекламни решения за настаняване, докато обявите за спонсорирани полети са пригодени за резервации на места в авиокомпании.

„Тези инструменти осигуряват първокласни места в нашите алгоритми за търсене, като гарантират, че партньорите могат да позиционират своите предложения на видно място в решаващия момент за вземане на решения“, каза Андре. „Например, хотел, разположен близо до концертно място в Сингапур, може да бъде представен в горната част на резултатите от търсенето и да включва съобщения, които директно се харесват на потенциалните посетители на концерта.“

Това насочване използва данни за търсене в реално време, позволявайки на хотелите и авиокомпаниите да определят и привличат точните пътници въз основа на тяхното поведение при търсене. По подобен начин списъците със спонсорирани полети предоставят на авиокомпаниите възможност да се насочат към конкретни точки на изход и дестинация, подходящи за събития.

Според Андре, местата за настаняване, провеждащи кампания на TravelAds, имат средно 90% повече видимост и 120% повече резервации спрямо тези, които не са включени.

Въздействащи примери на събитиен туризъм от 2023 г

Местните пазари отбелязаха значителен тласък в икономиките си от турнето Eras на певицата Тейлър Суифт. Според Андре хотелите в Нешвил, които са провеждали кампании на TravelAds през това време, са отбелязали среден ръст от 5% на приходи и резервации в сравнение с хотели в града, които не са използвали TravelAds.

По време на тенис турнира Уимбълдън в Лондон миналото лято, някои хотели, използващи TravelAds, отбелязаха средно увеличение от почти 30% в сравнение с други хотели в района.

„Уимбълдън привлича огромна публика, предлагайки отлична възможност за местния бизнес“, каза Андре. „Например Imperial London Hotels в околностите на Уимбълдън използваха TravelAds, за да се възползват от това събитие, което доведе до 30% увеличение на техните резервации за стаи чрез Expedia.“

Хотелите в градовете на САЩ с големи спортни събития също се възползват. По време на Супербоул през 2023 г. хотелите, използващи TravelAds във Финикс, отбелязаха среден ръст на приходите от малко над 15% през уикенда. Тази година хотелите в Лас Вегас отбелязаха среден ръст на приходите от 5% процента по време на Super Bowl 2024, когато се регистрираха в TravelAds през този уикенд.

Андре казва, че специалистите по туристически маркетинг могат да увеличат максимално използването на инструментите на Expedia Group, за да уловят търсенето по време на тези значими събития или когато има най-голям смисъл за техния бизнес.

„Първата стъпка е решенията да се базират на солидни данни и намерение за пътуване в реално време“, каза Андре. „Партньорите могат да използват нашия опит, за да идентифицират и преодолеят пропуските между интереса при търсене и действителните резервации“, каза Андре. „Този подход ни позволява да определим кога и къде да се намесим – независимо дали е насочен към дистанционни работещи за по-дълъг престой или към резервациите в последния момент.“

 „Нашият инструмент TravelAds разполага с инструмент за автоматизирано наддаване, захранван от изкуствен интелект, идеален за по-малки хотели, които нямат обширни маркетингови ресурси“, каза Андре. „Чрез автоматизиране на процеса на наддаване, този инструмент гарантира оптимални разходи за максимална пазарна експозиция без риск от свръх или недостатъчно инвестиране. Това е чудесен начин за хотелските партньори да стимулират допълнителни резервации и приходи.”

За партньорите на авиокомпаниите Expedia Group използва своите данни, за да ги подпомага проактивно при продажбата на места по определени маршрути, което го прави стратегически инструмент за запълване на полети, придобиване на конкурентно предимство на пазара и повишаване на видимостта по време на важни сезонни моменти.

Например, Etihad Airways използва Flight Sponsored Listings, за да привлече американски туристи с пътувания през зимата до Абу Даби и Малдивите. Използвайки инструмента, Etihad отбеляза увеличение на резервациите от САЩ до двете летища с почти 5%.

Какво предстои в областта на събитийния туризъм?

Туризмът за събития и обиколки се очаква да продължи да расте и през 2024 г. Според последните данни на Expedia Group търсенията за пътувания са се увеличили с над 250% на годишна база, когато бяха обявени местата за провеждане на концерти по време на азиатската и австралийската част на турнето Eras на Тейлър Суифт 2024 г. По същия начин, когато бяха обявени датите на европейското й турне за 2024 г., търсенията на пътувания от май до август 2024 г. се увеличиха с близо 65% за градове, където ще се състоят концертите, включени в турнето.

 

Източник: Skift

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

БИЗНЕС ПОГЛЕД - АРХИВ

"УизЕър" очаква по-високи приходи и печалба тази година [24.05.2024] Курортът "Св. св. Константин и Елена" започва да привлича гости от Близкия Изток и Китай [22.05.2024] Все повече готвачи от Турция работят в черноморските ни хотели през лятото [21.05.2024] Изкуственият интелект е основен приоритет в предстоящите инвестиции в туризма [08.05.2024] Албания и Мароко са най-търсените дестинации от германските туристи [27.04.2024] Туристите се насочват все повече към уелнес пътувания след пандемията [26.04.2024] WTTC: изкуственият интелект вече е готов да оформя бъдещето на пътуванията и туризма [20.04.2024] Боровец изпраща успешен зимен сезон [11.04.2024] Биометричните данни са ключът към по-интелигентното дигитално пътуване [06.04.2024] Асоциацията на българските авиокомпании представи анализ за летище София като център за транзитни полети [27.03.2024] Малта отчита намаляване на средния престой на чуждестранните туристи [24.03.2024] Как туристически експерти оценяват присъединяването на България и Румъния към Шенген [21.03.2024] Как туристическите марки могат да превърнат клиентските данни в повече директни резервации [15.03.2024] Германският туроператор DER-Touristik отчита растящ интерес сред германските туристи за предстоящото лято [04.03.2024] Хотелиерите у нас очакват между 10 и 15% ръст на бизнеса си през 2024 г. [29.02.2024] Tui Group критикува германското правителство за авиационната политика [26.02.2024] БХРА настоява за законови промени за уреждане на статута на националните курорти в България [21.02.2024] ECTAA започна програма за посланици на туристическата индустрия [19.02.2024] Хотелите са под натиск да отговорят на конкуренцията на OTA за привличане на клиенти [14.02.2024] Изкуствен интелект в хотелския маркетинг: приложение и перспективи [08.02.2024]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (164)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

HOTREC: Актуализираните правила за пакетни пътувания застрашават конкурентоспособността на хотелите

28.05.2024 09:15

Международната асоциацията на хотели, ресторанти, барове и кафенета /HOTREC/ заяви, че приветства усилията [... ]

България има нереализиран потенциал да привлича туристи за климатичен туризъм

12.05.2024 11:13

Развитието на климатичния туризъм ще удължи туристическия сезон, ще съживи редица изостанали региони [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Правителството отложи влизането в сила на новата наредба за водното спасяване

30.05.2024 -

С постановление на Министерския съвет беше разрешен правният казус, възникнал с приемането на новата[... ]

Европейски, швейцарски и български опит бяха споделени на конференцията “Хижа на годината” 2024

30.05.2024 -

Конференцията се проведе в ПП “Витоша” под надслова “За по-добри хижи и заслони в България”. В събитието[... ]

Влезе в сила забрана за руските туристи да посещават Норвегия

29.05.2024 -

Забрана за влизане на руски туристи в скандинавската страна влезе в сила от днес по разпореждане на[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

На сладко от "зелена мъжка смокиня" в Къща-музей "Хр. Г. Данов" в Старинен Пловдив

11.04.2024 -

В първата десетдневка на април покрай пик на пролетното слънце Градът под тепетата посреща обичайната[... ] 1

За първи път пътеводител на фламандски език за Черноморското крайбрежие на България

08.03.2024 -

Издателство „Фрийстайл пъблишинг“ публикува пътеводителя "Българското Черноморие: от Дуранкулак[... ] 2

Над 190 000 туристи са посетили Банско през тази зима

17.04.2024 -

Данните сочат, че реализираните нощувки през зимния сезон са над 656 000. Сравнение с предходния зимен[... ] 1